OSTEOPATHIE KENSHO
Praktijk voor natuurgeneeskunde
Michael Relou, Heilpraktiker

Osteopathie

BVO MitgliedDe osteopathie is begonnen met Andrew Taylor Still in America in 1874. Een basisprincipe van deze methode is: "Leven is Beweging". De filosofie van de osteopathie is, dat het menselijk lichaam als één samenhangend geheel werkt, en alle structuren in het lichaam (niet alleen spieren en gewrichten, maar ook het bindweefsel, de organen en vooral het bloed!) zich vrij moeten kunnen bewegen: dan kan het lichaam zichzelf reguleren. Het doel van de osteopathie is daarom, bewegingsbeperkingen in welk weefsel dan ook met manuele technieken te behandelen; daarmee worden de handen van de behandelaar zowel diagnostisch instrument als therapeutisch gereedschap.

lid van hpOIk heb een 6-jarige deeltijdopleiding osteopathie gedaan en afgerond, en ben daarom lid bij het Bundesverband Osteopathie e.V. en de Berufsvereinigung für heilkundlich praktizierte Osteopathie.

In Duitsland is het beroep 'osteopaat' niet bij de wet geregeld, en deze titel mag niet gevoerd worden door Heilpraktiker. Verder moet nog opgemerkt worden dat de osteopathie in Duitsland niet door de reguliere geneeskunde erkend wordt, noch dat er, naar de huidige stand der wetenschap, voor de werking en effectiviteit voldoende valide wetenschappelijke onderzoeken zijn. Dit wordt ook niet veranderd door het feit dat men inmiddels osteopathie kan studeren en een bachelor- of mastertitel daarin kan krijgen. Alle toepassingsgebieden van de osteopathie moeten daarom gezien worden als persoonlijke meningen van therapeuten zonder enige wetenschappelijk erkende basis. Vragen over dit thema kunt u altijd stellen.


“Modelfoto